Terug naar huis

 

Vandaag is dan de trieste dag aangebroken. We moeten weer naar huis. We slapen eerst wat uit om om 09:30 uur na het opstaan verder te gaan inpakken. We kwamen met 4 koffers (1 per persoon) en gaan terug met 8 (2 per persoon) en een extra koffertje als handbagage. Zo zie je maar, je moet ook niet te veel spullen kopen op zo'n vakantie.

 

Onze vlucht vertrekt om 15:30 uur dus willen we om 12:30 uur op het vliegveld zijn. Om 12:00 uur zijn we er klaar voor en gaat paps een koffertrolly regelen. Als we die volgestouwd hebben en met de lift beneden zijn aan gekomen staan er nog meer mensen te wachten op de shuttlebus die ons naar het vliegveld brengt. Het zijn vooral piloten en ander vlieg-personeel die staan te wachten. gelukkig komt de Shuttle al snel voorrijden en as we zijn uit gecheck bij het hotel gooien ook wij onze enorme lading koffers in de bus. de bus wilde eigenlijk nog stoppen bij andere hotels, maar met ons erbij kon hij dat wel vergeten. (hehe) Na een korte rit stappen we uit bij terminal 2b op LAX airport. Eerst maar eens inchecken om van de bagage af te komen. Bij de balie stond een rij, maar deze ging redelijk snel en ook bij de balie ging alles voorspoedig. Ik had de zwaarste koffer (op gevoel) dus even hopen dat deze niet te zwaar was. De koffers mochten 32kg per stuk zijn en de mijne was precies 31kg. Dat had ik toch maar weer goed gedaan. Helaas waren we de koffers nog niet kwijt. Tot onze verbazing moesten we de koffers zelf weer meenemen en naar de bagage controle brengen. daar gingen de koffers allemaal door een scanner en nadat ze eruitkwamen moesten we even aangeven of dit onze koffers waren en of we ze weer allemaal voorbij hadden zien komen. Nadat we deze vragen met ja hadden beantwoord werden ze door een medewerker verder gebracht. Dus waren we die stapel eindelijk even kwijt. Tot in Nederland dan maar. Nu maar eerst eens eten. We gingen bij een leuk restaurantje naar binnen (natuurlijk werden we wel naar onze plaats gebracht) en namen wat eenvoudigs te eten. Het werd dus weer een hamburger die in dit toch iets sjiekere restaurant wel mooi opgemaakt was, maar het blijft natuurlijk gewoon een hamburger. Het duurde wel redelijk lang omdat het flink druk was in het restaurant. Nadat we klaar waren zijn we weer terug naar buiten gelopen om een laatste peuk te roken op amerikaanse bodem. (ze zijn toch het lekkerst na het eten) Na onze laatste nicotine injectie zijn we door de beveiligingscontrole gegaan waar zelfs onze schoenen uit moesten om door de scanner te gaan. Ook hier mochten we door en na een wandeling naar onze gate zijn we maar gaan zitten om te wachten tot we in konden stappen. Natuurlijk nog even een foto genomen van ons vliegtuig die al klaar stond.

Toen werd het tijd om in te stappen en zochten we onze plaatsen op voor de terugreis. Precies op tijd reed het het vliegtuig naar de startbaan en iets later zaten we weer in de lucht richting London Heathrow. Over de vlucht is niet veel bijzonders te melden, behalve dan dat we eigenlijk wilde proberen te slapen, maar daar kwam weinig van (blijven toch niet de maakelijkste stoelen om in te slapen) dus hebben we we maar twee speelfilms gekeken (de Pink Panther met Steve Martin en Peter Jackson's King Kong). Natuurlijk gingen de maaltijden er ook weer in als boter (zoveel is het niet, zo'n vliegtuig maaltijd) en natuurlijk voldoende gedronken. Na 9 en een half uur landen we op London Heathrow en daar moesten we natuurlijk weer door de beveiligings controle, wat na de controle in de VS natuurlijk nergens op slaat, maarja. Na de controle snel de bus in om naar de terminal te rijden waar ons vliegtuig zou staan die ons weer naar Nederland zou brengen. bij de terminal aan gekomen moet je weer ver lopen, zoals altijd in Heathrow het geval is. Maar gelukkig was er tegenover de gate een rookplek dus hebben we daar maar weer even gebruik van gemaakt. Eenmaal door de gate hee moesten we nog even wachten en toen we eindelijk dachten in te stappen bleek dat we weer de bus in moesten. (??) Ons vliegtuig stond bij de terminal waar we net vandaan kwamen dus dat was wel vreemd en dat vonden de andere passagiers ook. We reden direct naar het vliegtuig alwaar we via de ouderwetse trap konden instappen. We vertrokken toch weer netjes op tijd en nadat we waren opgestegen moesten we eigenlijk weer direct landen (dat heb je met zo'n korte vlucht). We vlogen over de nederlandse kust  heen en dat was het eerste stukje Nederland wat we in bijna twee maanden hadden gezien. de landing was erg ruw en hard deze keer maar verder zonder problemen. We landen op de buitenvelderbaan zodat we weer erg lang moesten taxieen voordat we bij de gate aankwamen. maar daar konden we redelijk snel uitstappen. zodat we weer op vertrouwde grond verder konden. Eerst simpel door de douane om daarna de bagage op te halen en langs de bagagecontrole te lopen. We kwamen de ontvangshal binnen en daar stond Rene al te wachten. Dat blijft toch erg leuk en gezellig als er een bekende van je je staat op te wachten. Snel naarbuiten om op de taxie te wachten die we al hadden besproken bij onze kennissen van de taxi centrale Dordrecht. Ook die kwam al snel aanrijden dus toen konden we alles inladen en op weg naar huis gaan. We waren ondertussen echt moe van de reis en we hadden natuurlijk last van de Jetlag. Bij het huis van pa en ma wachten Saskia en Kimberly op ons met bloemen en koffie. Na even gerelaxed te hebben zijn Daniel en ik naar huis gereden om daar eerst maar eens bij te komen van deze vakantie van ons leven.

 

Hiermee besluit ik het verslag van onze vakantie. Ik hoop dat jullie het verslag leuk en nuttig hebben gevonden. Ik vond het in ieder geval erg leuk om te maken.

 

De groeten uit Dordrecht en tot de volgende vakantie.

Alex