VIP-Experience Tour Universal Studios Deel 1

 

Vandaag ging het dan gebeuren, de VIP-Experience van Universal Studios in Hollywood. Natuurlijk hadden we er allemaal super zin in en zijn dan ook redelijk vroeg vertrokken richting Universal studios. Gelukkig maar want we kwamen natuurlijk weer in de drukke ochtendspits terecht. De rit duurde dus wat langer dan gepland. We kwamen nog ruim op tijd aan om de tour van 10:00 uur (zoals geboekt) niet te missen. Bij de parkeeringang aangekomen namen we de 'preffered' parking optie. (kost 17 dollar tegen de 10 die de gewone parking kost) Met preffered parking mag je je auto vlakbij de ingang van het park zetten, zodat je niet het hele stuk via de 'citywalk' hoeft te lopen. Eerst nog even wat foto's op het voorplein gemaakt, en daarna onze VIP-kaarten gaan ophalen.

foto vip-kaart

We mochten direct de VIP-lounge binnen om even te wachten tot het tien uur was. (natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje, waar we gretig gebuik van hebben gemaakt) In de lounge werden we welkom geheten door onze gids, Ira. Hij was erg entousiast over de tour (net als wij allemaal natuurlijk) en vertelde in het kort even wat we allemaal gingen doen vandaag.  Hij wees ons op de rijen met flesjes water die je mocht pakken om mee te nemen tijdens de tour. want het zou wel eens warm kunnen worden vandaag.

 

Toen begon de tour dan toch echt. We liepen onder begeleiding van Ira naar het voorplein waar we even moesten wachten op de VIP-tram die ons door de diverse gebieden van Universal Studios ging brengen. Het duurde even voor de tram er was en Ira werd zelfs ongeduldig en belde enkele keren om ze tot tempo te manen. Net als wij wilde hij natuurlijk snel beginnen want er was veel te zien en te doen. Eindelijk kwam de tram dan aanrijden en we stapte allemaal snel in en de tour kon nu echt beginnen. We reden als eerste via de 'front lot' (waar alle soundstages waren) naar de 'back lot'  (de plek waar alle sterren en regisseurs zich ophouden als ze niet aan het filmen zijn) In de Back lot mochten we als enige plek geen foto's maken (de sterren zijn bang dat je een foto maakt terwijl ze er op zijn allerdags uitzien, dus zonder in de schmink te zitten) We reden oa. langs de 'huizen' waar diverse actuers en regisseurs wonen/werken tijdens opnames (oa. het voormalige huis van Alfred Hitchcock en het huis van Stefan Spielberg) Toen stapte we uit en liepen langs het restaurant waar de sterren eten en waar echte Oscar's en Emmy awards stonden (wel achter glas natuurlijk) Hierna liepen we een gebouw binnen waar ze geluidseffecten maakte en opnamen die in bijna alle grote producties gebruikt zijn (van Jaws via Star Wars tot Titanic) Op beide plaatsen mochten we zoals gezegt GEEN foto's maken of filmen, maar natuurlijk kunnen we het dan juist niet laten om het wel te doen. Dus stiekum een foto van de awards en stiekum een foto van de soundeffects stage gemaakt (hehe)

 

Hierna gingen we kijken in een gebouw waar stemmen worden heringesproken (als er bij de opnames bijvoorbeeld een vliegtuig overvliegt en de stemmen van de acteurs overstemd) en natuurlijk stemmen worden ingesproken voor animatiefilms. (hier hadden we helaas geen mogelijkheid om stiekem fotos te maken) We liepen ook langs een stage waar op dat moment een opname bezig was en we mochten tijdens het voorbij lopen even snel naar binnen kijken. (toch zeker wel bijzonder te noemen) Weer buiten liepen we langs een soundstage waar de decorbouwers bezig waren om een set op te bouwen die gebruikt gaat worden in het vervolg op de film: Bruce Almighty. We hebben helaas geen sterren gezien want het was net de tijd van het jaar dat ze allemaal vakantie hadden om over een aantal weken weer met de diverse opnames te beginnen. Wel jammer, maar hierdoor kon het volgende onderdeel wel doorgaan. Een bezoek aan de live set van de hitserie 'Crossing Jordan'. Onderweg daar naar toe reden we langs de bekende trailers waar de sterren in verblijven als ze moeten wachten op de vollgende opname.

 

 

 

Na deze bijzondere en zeer interessant bezoeken aan de binnensets gingen we een kijkje nemen bij de groter opgezette buitensets. Sets waar ze gemakkelijk een stukje New York of welke andere stad dan ook kunnen nabootsen. Ook reden we over het plein uit de 'Back to the future' films, welke nu verbouwd was voor gebruik in een TV serie. (weet even niet meer welke) Vervolgens reden we een soundstage binnen waar we een bezoek brachten aan een levens grote King Kong die ons wilde aanvallen. Gelukkig overleefde we dit en reden hierna langs diverse originele auto's welke gebruikt zijn in diverse films (Blues brothers, Back to the future, Jurrasic park, Fast and the furious, etc.) Het volgende onderdeel was een demonstratie van hoe ze het weer kunnen nabootsen voor de film (incl. een grootste overstroming, een flash flood) en reden we langs een grote miniatuur van de boot uit Peter Jackson's King Kong als deze aankomt bij skullisland

 

 

 

 

 

Na deze prachtige sets gingen we een kijkje nemen in een Prop. Warehouse. Een groot gebouw waar alle props (losse dingen op een set) opgeslagen liggen. Drie verdiepingen vol met miljoenen dingen van tafels en stoelen tot een schilderijtje een de wand. Van een geweer of zwaard tot grote nep beelden aan toe. De bovenste verdieping is voor de kostuums/kleding gereserveerd. We zijn daar niet geweest want het is erg krap ingedeeld en alleen rijen en rijen met kleding hangend aan een rek, aldus Ira onze gids. In de linker foto kan je misschien de tafel onderin (met de leeuwenkop erop en waar de zwabbers opliggen) zien. Deze tafel is bijvoorbeeld gebruikt in Gladiator.

 

Hierna werden we getrakteerd op een bezoekje aan het eiland waar Jaws de boel onveilig maakte en daarbij bracht Jaws ook een bezoekje aan ons. Very Scarry!!! Maar ook dit hebben we overleefd. Leuk detail is dat dit zelfde stadje ook gebruikt wordt in de intro van de TV serie 'Muder she Wrote' als Angela Lansbury met de fiets door het stadje rijd.

 

 

Zie "VIP-Experience Tour Universal Studios Deel 2" voor het vervolg van deze bijzondere dag.