VIP-Experience Tour Universal Studios Deel 2

 

Na dit bezoekje reden we weer verder langs en door enkele buitensets waaronder het wilde westen, de set van de straat waarin alle dames uit de TV serie Desperate Housewives wonen, de set van 'How de Grinch stole Christmas', 'the Bates Motel' en huis uit Psycho (waar we ook nog even konden uitstappen en alles goed van dichtbij mochten bekijken) en als klap op de vuurpijl de set uit 'War of the worlds' waar een vliegtuigcrash volledig is nagebouwd. Hier is overigens een echt Boeing vliegtuig voor gekocht en hierheen gebracht om vervolgens gesloopt te worden. Wat een prachtige set is dit, net echt. Zo echt zelfs dat nieuwszenders uit Los Angels na het zien van de set vanuit hun nieuwshelikopters verschrikt de studio opbelde om navraag te doen of er geen vliegtuig was neergestort. Hierna reden we ook nog langs een grote buitenset waar diverse water/oceaan scenes opgenomen worden. Ze waren ook hier bezig met de voorbereidingen voor opnames van het vervolg op Bruce Almighty. (Evan Almighty)

 

 

 

 

 

 

 

Voordat de tour echt overwas reden we ook nog even door de grafkelder van 'The Mummy' waar de 'badguy' niet echt blij mee was en ons probeerde gek te maken en te doden. Na ook dit overleefd te hebben was de tour echt afgelopen.

Na dit spectakel kwam de tour ten einde en gingen we onderbegeleiding van onze gids een bezoek brengen aan het pretpark. We kregen op vertoon van onze VIP-pas direct toegang tot alle attracties (we gingen zelfs voor voor de 'Front-of-the-line' pas houders). Bij de diverse shows hadden we VIP plaatsen dus konden we daar ook alles perfect zien.

 

Als eerste gingen we naar Jurrasic Park, the ride. Een prachtige attractie dus zo'n 300 miljoen dollar had gekost om te bouwen, maar zeker zijn geld waard was. Prachtig gewoon, je waant je helemaal in de film. we vonden het toch te link om de fotocamera mee te nemen, door het vele water wat tijdens de rit op je (kan) vallen. We hebben wel gefilmd, maar dus helaas geen foto's. Als compensatie hebben we een foto van de dinosaurier buiten de ingang van de attractie gemaakt.

Hiena hebben we een rit gemaakt in de achtbaan van 'Revenge of the Mummy'. Deze achtbaan gaat niet over de kop, maar compenseerd dat geweldig door de start en de rest van de rit. Whaauw, wat een start. Zo snel zijn we nog nooit afgeschoten door een achtbaan. Toen kregen we een uurtje vrijaf om te eten. (het was alweer kwart over een) We heben gegeten bij de Panda Express. Een toko met chinees eten, wat erg lekker was. Om 14:15 melden we ons op de afgesproken plek om de show van waterworld te gaan bekijken. Het was echt verschrikkelijk druk, maar Ira loodste ons via een aparte ingang naar de VIP plaatsen. Tijdens deze show worden de eerst 7 rijen gegarandeerd nat, (voor de show al als vermaak tijdens het wachten of tijdens de show) maar gelukkig zaten wij bovenin. Ze spelen hier het gevecht/de inval in de drijvende stad na. (voor de mensen die de film gezien hebben) Wat een spectakel. zeker met al die explosies en vooral als het vliegtuig crash in de drijvende stad. Geweldig gewoon. Dit is verreweg de beste show die we ooit gezien hebben.

 

 

 

 

 

Hiena zijn we gaan kijken naar Shrek 4D. een 3D voorstelling met lucht en water effecten om het nog echter te laten overkomen. Erg leuk en vooral lachen. Na dit ontspannende gebeuren zijn we door tijd en ruimte gaan vliegen met een 8-zitter Delorean in Back to the future, the ride. Dit is zeker een prachtige attractie. je zit in de 'auto' met een gigantisch scherm rondom je waardoor het lijkt of je het echt allemaal mee maakt. Super leuk (het is een beetje hetzelfde als de star tours attractie in eurodisney, maar dan veel grootser en spectaculairder) Als laatste zijn we naar Terminator 2 3D geweest, waar Ira, onze gids, afscheid van ons nam. Terminator 2 3D is een combinatie van een 3D voorstelling en echte acteurs. heel bijzonder en vooral supergaaf. Ook weer een echte aanrader, vooral voor fans van de terminator films. (zoals wijzelf) Na deze show hebben we als eerste onze jaarkaarten laten maken die we bij de toegangskaarten cadeau kregen. we hebben er niet veel aan maar toch een leuk aandenken. Toen nog even snel wat inkopen gedaan in de diverse shops. (anders is het toch zonde van de 25% korting die de VIP pas ons geeft) Het was ondertussen al bijna 18:00 uur en dan gaat het park dicht dus gingen we maar richting uitgang en naar het hotel.

Morgen gaan we nog even terug om enkele attracties te ondergaan die we vandaag niet hebben bezocht. (je kan niet alles bezoeken in minder dan een halve dag, zelfs niet met een VIP pas) We hebben tenslotte toch een jaarkaart.

Eerst naar het hotel en daar in het restaurant nog wat gegeten, om daarna de avond rustig op de kamer door te brengen.

 

Morgen gaan we dus nog even terug naar Universal Studios, maar eerst gaan we in de ochtend nog even rondlopen op Hollywood Boulevard. We zijn nu toch in LA, niet dan?

 

Voor nu de film groeten uit LA en tot morgen

Alex