Van Gold Hill naar Crescent City, CA

 

Vandaag wordt een korte reisdag naar de kust. We willen uitkomen bij de KOA in Crescent City. (zo'n 100 mijl) Het is een eenvoudige route die vanaf Gold Hill via een klein stukje Interstate 5-noord gaat om daarna de snelweg 199-zuid te volgen tot de snelweg 101. Die volgen we maar iets van 1 mijl naar het noorden om daar ons naar te planten op de KOA Campground 5 mijl ten noorden van Crescent City.

 

We ontbeten dus niet erg vroeg (is ook wel lekker natuurlijk) en gingen maar weer op pad. Na een sneller en saaie rit door het zuidelijke deel Oregon kwamen we bijna bij de grens met CaliforniŽ toen het overige verkeer ineens iets langzamer ging rijden. Er bleek verderop een ongeluk gebeurd te zijn. en de Oregon State Police stond het verkeer erlangs te geleiden. Ik greep naar mijn fototoestel deed snel mijn raam naar beneden. hangend uit het raam was ik nog net op tijd om een foto te nemen van de politieagent en zijn auto. het is door de moeilijke houding en de snelheid waarmee ik moest handelen geen scherpe foto geworden, maar ik wil hem jullie niet onthouden.

Hierna reden we CaliforniŽ binnen om al snel de eerste Coastal Redwood bomen tegen te komen. Het waren nog geen hele grote. maar je kreeg toch al wel een indruk van wat ons de komende dagen nog te wachten staat. We kwamen bij de KOA aan om ongeveer 13:30 uur, maar de receptie was gesloten tot 14:00 uur. Hmmm, vreemd. We besloten om maar even te relaxen tot ze open gingen. kort daarna kwam er een medewerkster aanlopen die ons toch even hielp en vast een plekje kon toewijzen. Het bleek dat er een paar zieken waren en ze bijna alles alleen moest doen. (dat valt niet mee zeg) De receptie was even dicht omdat ze met de was bezig was. We bekeken even de site en gaven aan dat we dan eerst even Crescent City in gingen om wat inkopen te doen. Zij zou een notitie neerleggen voor als de receptie weer open ging.

 

We reden dus maar even naar Crescent City voor de benodigde etenswaren. We kwamen langs een Wal-Mart, dus doken we daar maar even naar binnen. (want die hebben alles) We kochten naast een paar andere dingen direct nog wat DV-tapes voor de camcorder, maar we konden geen versafdeling vinden in deze Wal-mart (ze bleken die niet te hebben hier), dus moesten we voor het eten een andere supermarkt opzoeken. We gingen wederom de weg weer op om een stuk verderop een 'Smart-shop' te zien liggen (ook een supermarkt) Ik ging binnen polshoogte nemen om gelukkig te kunnen melden aan de rest dat ze hier volop keus aan verse producten hadden. Wij allemaal naar binnen om voor de laatste dagen eten in te slaan. Hierna zijn we terug naar de KOA gereden om ons plekje te gaan bezetten.

 

Bij het inchecken bleek dat ze die avond een 'All you can eat icecream social' hadden dus daar moesten we even gaan kijken natuurlijk. Dus lekker uitgebreid gegeten en na het eten dus even een ijsje gaan halen bij de 'icecream social'. Het was helaas niet druk (de meeste kwamen het ijsje alleen halen om daarna weer richting plekje te verdwijnen. Daniel en ik zijn na enkele bakjes ijs een klein stukje gaan lopen door het Redwood bos wat bij de KOA hoorde. Erg mooi dat dicht begroeide bos, maar de hele grote bomen waren jaren geleden al omgezaagd (dat is weer erg jammer). Terug in de camper hebben we weer rustig aan gedaan en wat aan geÔnternet. (en aan de site gewerkt) Toen werd het tijd om plat te gaan. Er is de komende dagen nog zat te zien.

 

Voor nu de groeten uit Redwood country en tot morgen.

Alex