Yellowstone NP dag 2

 

Het is vandaag tijd voor de volgende ronde van ons bezoek aan Yellowstone NP. We gaan richting de oostkant van het park, om daar oa. de canyon falls te gaan bekijken. Gelukkig is het weer vandaag weer prachtig zonnig en het wordt een stuk warmer als gisteren. Dus na het gebruikelijke ontbijt weer snel op pad. We zijn bij Madison Junction weer naar het noorden gereden, (na natuurlijk weer even vast te hebben gezeten in de gebruikelijke Bizon-Jam) om bij Norris deze keer af te buigen naar het oosten richting Canyon Village. Daar zijn we eerst gaan kijken bij de Upper falls. Een erg indrukwekkende waterval die je van dichtbij kan bekijken vanaf het uitkijkpunt.

 

Hierna wilde we ook naar de lower falls lopen maar we vonden het pad wat er heen liep te slecht om te doen dus zijn we maar een klein stukje gelopen om even te kijken bij een kleinere (maar daarom niet mindere) waterval, genaamd 'Crystal falls' welke gevoed wordt door Cascade creek en die uitkomt in de yellowstone river.

We vonden het wel jammer dat we de lower falls missen, maar we hadden geen zin en tijd om helemaal om te rijden naar de andere kant om vanaf die kant bij de lower falls te geraken. We besloten dus om na al dit water geweld door te rijden richting 'Sulphur calderon' en 'Mud Volcano'. We wisten eigenlijk niet of 'Sulphur calderon' iets was maar het lag direct langs de weg dus gingen we maar even kijken. Het bleek wel degelijk interessant. Dit fenomeen bestaat uit een tweetal zwavel pools waarvan de ph-waarde op ongeveer 1 ligt (net zo zuur als accu-zuur en je maagsappen) waarmee het de meest zure pools zijn in Yellowstone. Verder lag er ook een diepe modderpoel waar je de zure modder zo nu en dan uit omhoog ziet schieten. Ook hier rook je weer de rotte eieren lucht door de grote hoeveelheid waterstofsulfide. Vanaf deze plaats kijk je ook recht op de heuvel die gevormd is (en nog steeds wordt gevormd) door de omhoog drukkende magma onder onze voeten. Toch wel een enge gedachte.

 

Hierna was het meer een paar honderd meter naar 'Mud Volcano' dus daar parkeerde we de auto om de trail aldaar lopend af te leggen. Langs de trail van 1 kilometer liggen diverse modderpoelen en een meer van zuur water. (lijkt erg aantrekkelijk om er te gaan zwemmen, maar dan zou je direct aangevreten worden door het zuur. Dus dat is niet echt gezond)  Tijdens de trail zagen we in eens een slang net naast de vlonders liggen in het gras. Ook dat kom je toch niet iedere dag tegen. Een vrouw die vanaf de andere kant kwam aanlopen durfde gelijk niet meer verder langs de slang. (ook al lag de slang in het gras zo'n 40 cm lager dan de vlonder) Uiteindelijk is ze erlangs gerend na veel aandringen van haar man.

We kwamen vooral voor de bekende blob-blob geluiden bekent van deze plek. Helaas waren de pools of te vloeibaar of te droog in deze tijd van het jaar, dus dat zat er deze keer niet in. Toch was het de moeite waard om deze verschillende poelen te bekijken en vooral ook te beluisteren. Het is weer een hele ander kant van Yellowstone. In dit gebied komen veel breuklijnen in de aardkorst samen en dit gebied wordt dan ook zeer frequent getroffen door aardbevingen. (gelukkig niet toen wij er waren) De modderpoelen zijn eigenlijk gewone hot springs, maar door de hoge concentratie waterstof sulfide leven er bepaalde micro organisme die de waterstof sulfide gebruiken als energie bron. Daarbij ontstaat zwavelzuur die de rotsen en grond in en rond de poels omzet in modder. En zo krijg je dan vanzelf de mud pools zoals hier aanwezig.

 

 

 

Na dit speciale gebeuren zijn we door gereden naar het zuiden om via Yellowstone Lake de zgn. South-loop compleet te maken. Het meer is een welkome afwisseling van al het natuurgeweld wat we de laatste tijd gezien hebben. Je hebt er een prachtig uitzicht op de bergen in de verte. In een zijstuk van het meer zagen we een aantal Pelikanen, dus ook daar maar snel een foto gemaakt toen er een redelijk in de buurt kwam.

 

Hierna hebben we de 'South-loop' voltooid en zijn na een tussenstop bij de General store van 'Old Faithfull' en bij de Kepler cascades nog een keer naar de Grand Prismatic Spring gereden om te kijken of het er wat minder stomig was. Het zicht was met vlagen iets beter en hebben we maar nog wat foto's gemaakt.

 

Hierna was het alweer zo laat dat we maar weer richting de campground zijn gereden. We hadden al het belangrijkste wat Yellowstone te bieden heeft wel gezien dus gaan we morgen maar weer verder richting het westen om zo weer bij de 'Pacific Ocean' uit te komen. Dan winnen we nog een dag die we ergens bij de kust kunnen invullen. Helaas hebben we geen Beren of Elanden gezien, maar je kan niet alles hebben.

 

Ik kan jullie vast verklappen dat het iets anders liep. Het zat Daniel niet lekker dat we geen beren gezien hebben en heel laat vanavond/nacht heeft hij uitgezocht waar ze zouden moeten rondhangen. We blijven dus nog een dag in Yellowstone opzoek naar beren. Hoe dat afloopt lees je in het verslag van morgen.

 

 

Dus voor nu doei en tot morgen, wat de prachtige dag voor ons zal gaan worden.

Alex