Yellowstone NP dag 1 deel 2

 

Onderweg terug richting uitgang zijn we nog even gestopt bij Beryl Spring. Die we op de heenweg al gezien hadden, maar toen direct hadden besloten dat we die op de terugweg zouden bekijken. Deze hot spring ligt direct naast de weg dus was deze wel heel makkelijk te bereiken. Natuurlijk hing hier ook weer die vreselijke rotte eieren lucht. Wat nog meer opviel was dat je de stoom uit de gaten achter de pool hoorde gieren. Daar moet een enorme druk achter zitten om de stoom met zoveel kracht en herrie uit de gaten te persen.

 

Bijna bij Madison junction aangekomen besloten we om toch nog even door te rijden naar het Middle Geyser Basin om oa. de Grand Prismatic spring te bekijken. Dit is een schitterende en hele grote hot spring die veel gebruikt wordt op foto's om al het moois van Yellowstone te laten zien. Om daar te komen volg je een pad over vlonders die helemaal over het basin loopt (anders zou je er niet kunnen komen) en langs een aantal hot springs komt. Als eerste kom je langs 'Excelsior geyser crater'. Dit was vroeger een Geiser die  op een dag zo geweldadig uitgebarsten is dat hij een krater heeft geslagen en het ondergrondse gedeelte zo heeft veranderd dat het nu een hot spring is. verder over de vlonders gelopen kom je langs de Grand Prismatic spring, de Opal pool en de Opaque pool. Helaas was het nog te koud om de eerste twee pools goed te zien door de grote hoeveelheid stoom die de hot pools afgaven. (gelukkig geen rotte eieren lucht, gewoon lekker warm) Dus gaan we het morgen weer proberen als het hopelijk iets warmer is. Voor nu vast wat foto's om jullie toch een indruk te geven.

 

 

 

 

 

Het was ondertussen al het begin van de avond en het was nog een leuk stukje terug naar de campground. Zo'n 26 mijl. (wat is Yellowstone toch groot) Het is een drukke dag geweest dus hebben we onze slaap nodig. Eerst nog gegeten in de camper en even iets aan de site gedaan, maar helaas niet veel.

Morgen Gaan we richting Canyon Village, Mud Volcano & sulphur caldron, Yellowstone Lake en nog een keer langs de Grand Prismatic spring.

 

Voor nu de groeten uit Yellowstone en tot morgen.

Alex