Grizzly & Wolf Discovery Center en Yellowstone NP

 

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan het Grizzly & Wolf Discovery Center in West-Yellowstone. Hierna gaan we de staanplaats voor de komende dagen regelen bij de lokale KOA. We willen daar ook direct de huurauto regelen waarmee we dan direct beginnen aan onze ondekkingstocht door Yellowstone NP. Dus een druk programma voor vandaag.

Na een heerlijke nachtrust in de 'Gray Wolf inn & Suites' hebben we natuurlijk gebruik gemaakt van het ontbijt welke bij de overnachting inbegrepen was. Hierna zijn we naar de overkant van de weg gereden naar het Grizzly & Wolf Discovery Center. (Is dat makkelijk dan) Dit centrum is een opvang en educatiepark voor Grizzly Beren (die om de een of andere reden niet meer in het wild kunnen leven) en ze hebben ook een 4-tal wolven. Dit centrum wil de mensen kennis laten maken met en goede informatie verstrekken over Grizzly beren om meer begrip te kweken bij de mensen. Wat heel netjes is van het centrum is dat je voor de toegangsprijs van 10 dollar je twee dagen achter elkaar toegang hebt tot het centrum. Dus als je de volgende dag nog even wil gaan kijken hoe het met de beren is, dan kan dat. Als je binnen komt krijg je een folder met de tijden wanneer welke beren buiten te zien zijn. Ze hebben namelijk zo'n 7 grizzly beren die per twee of drie buiten zijn. Toen we aankwamen om 10:30 uur zijn we direct door naar buiten gelopen, omdat er op dat moment  drie beren buiten waren. Buiten aangekomen stond er weer een cameraploeg. (Ja echt, het is bijna niet te geloven dat we er weer een tegenkomen) Deze keer was de cameraploeg van National Geographic die een documentaire aan het draaien was. We kwamen op een goed moment aanlopen, want twee van de drie beren (twee broers van een wijfje uit Canada die door een racher noodgedwongen ter zelfverdediging  doodgeschoten was) waren volop aan het stoeien.

 

Dat was erg leuk om te zien, hoe die twee met elkaar aan het ravotten waren. Om 10:45 uur gingen ze naar binnen om iets later (11:00 uur) plaats te maken voor de twee grootste grizzly beren die het centrum rijk is. Ondertussen hadden de verzorgers de tijd om het verblijf weer voor te bereiden voor hun komst. Er werd eten verstopt zodat de beren wat te doen hebben. Er werd zelfs speciaal voor de cameraploeg van National Geographic een voedselcontainer verstopt.

We hadden dus mooi even tijd om bij de wolven te gaan kijken. Deze zaten in een verblijf tegenover dat van de beren. Ook daar hadden we weer geluk. De wolven liepen nog wat rond, maar kort daarna gingen ze rustig en recht voor onze kijkplaats liggen en zitten. Dus hier konden we ook weer prachtige foto's maken.

 

Om iets van 11:00 uur werd het tijd om te gaan kijken naar de twee grootste beren van het centrum, Sam en Illie, een broer en zus uit Alaska waarvan de moeder verdwenen was en waarna ze de bewoonde wereld in trokken en dat gaf natuurlijk gevaarlijke toestanden. Om ze niet te hoeven afmaken zijn ze in het centrum geplaatst. Wat een joekels van beren zijn dat zeg. Echt te gek om die te zien.

 

Na dit alles zijn we binnen de expositie over beren te bekijken. Hier werd veel info gegeven over het leven van de beren. Natuurlijk hebben we ook hier de souveniershop bezocht.

Toen was het al weer middag en werd het tijd om onze slaapplaats voor de komende dagen te regelen. Op naar de plaatselijke KOA maar weer. Daar hebben we een mooie deluxe plaats geregeld, dus waren we onder de pannen. Nu nog vervoer, want met zo'n grote camper gaat het toch niet zo snel en dat is zonde van de tijd. Bij de receptie hebben we een lokale verhuurder 'Big Sky carrental' laten bellen en die was echt perfect. Ze kwamen ons direct halen bij de campground. Binnen tien minuten waren ze er met de 4x4 Ford Excursion die we wilde huren. Whauw wat een MEGA-bak is dat zeg. DIE IS GROOOOOOOOT. We reden mee naar hun kantoor waar we de papieren in orde hebben gemaakt. De eigenaar had nog een aantal perfecte tips voor ons en was heel behulpzaam. Om 15:30 uur was alles geregeld (duurde nog geen 10 minuten) dus gingen we nog even op pad om een stukje Yellowstone NP mee te pakken. Omdat we niet heel veel tijd hadden gingen we eerst maar eens de beroemde geiser 'Old Faithfull' bezoeken, dan hebben we die vast gehad. Onderweg kwamen we natuurlijk weer de nodige Bizons tegen. (dit keer met kleintjes, Zie foto) Dat blijven toch ook impozante beesten. We kwamen aan bij 'Old Faithfull' om 16:45 uur en de verwachte uitbarsting was om 17:29 uur dus nog even het visitor center in om de  detail kaarten te kopen van de diverse plekken in Yellowstone. Daarna zijn we gaan zitten bij de geiser in afwachting van de uitbarsting.

 

Hierna kregen we honger die we zijn gaan stillen in de 'Old Faithfull snowlodge' We moesten even wachten voor we een plekje toegewezen kregen, maar de bar was dichtbij. We hebben toen heerlijk gegeten ondanks het misverstand over welke gerechten bij het voorgerecht, het tussen gerecht en het hoofd gerecht horen. Mams had een salade besteld (als voorgerecht, leek ons logisch), maar dat bleek hier een tussengerecht te zijn. De manager zelf kwam even aan tafel om het netjes (en duidelijk) uit te leggen en toen was het natuurlijk weer helemaal in orde. Om 20:15 uur reden we weer weg naar de KOA. Onderweg natuurlijk weer licht gehinderd door de overstekende Bizons. (Blijft toch bijzonder om mee te maken) Snel maar weer gaan slapen want het worden zeker twee a drie bijzondere dagen in Yellowstone. We hebben nog veel te bekijken en zullen dan ook veel bijzonders gaan zien. Dus maak jullie borst maar nat, er komt nog het een en ander.

 

Dus voor nu doei en tot morgen.

Alex