Arches NP

 

Het is vandaag tijd om de mooie bogen en balancerende rotsen van Arches NP eens te bezoeken. Het is vlakbij de campground, (iets van 9 mijl ofzo) Dus hadden we de hele dag voor het park. Na het gebruikelijk ontbijt zijn we op pad gegaan. Het is alleen door het stadje Moab heen en enkele mijlen verderop is de afslag naar het park. Bij de ingang van het park ligt het visitor centre, het nieuwe visitor centre wel te verstaan. Het is pas geopend in eind 2005. Het was zeker een mooi centrum waar veel informatie gegeven werd o.a. met behulp van geluid en beeld. Informatie over het ontstaan van het park en over de dieren en  planten die er leven. Erg interesant allemaal en heel mooi opgezet. Toen werd het toijd om het park te verkennen. We zijn de omhoog de berg op gereden het park in. (het park zelf ligt ten op zichte van de ingang een stuk hoger) Bijna boven aangekomen kwamen we langs het eerste viewpoint waar we een mooi balancerende rots zagen. en iets verderop een rotsformatie genaamd 'Three Gossips' (zie foto's)

 

Na deze eerste hoogstandjes van de natuur zijn we doorgereden om uit te komen bij de rots die echt 'Balanced Rock' heet. Hierbij valt zelfs het voorgaande acrobatisch hoogstandje in het niet. Hoe is het mogelijk dat deze rots nog daar bovenop staat. Echt een bijzondere speling der natuur. Dat het niet altijd goed kan blijven gaan bewijst de kleinere metgezel van 'Balanced Rock' die in de winter van 1975-1976 omviel. Je ziet de restanten van deze rots nog net rechts van zijn grote broer liggen.

Hierna besloten we om direct door te rijden naar het eind van het park (ala Bryce Canyon) om vanaf daar weer langzaam terug te werken naar het begin en onderweg alle bezienswaardigheden te bekijken. Om bij de meeste Aches te komen moet je een klein stukje lopen (tussen de 0,3 en 3 mijl, al is die 3 mijl een uitzondering. De meeste zijn dichterbij) Dat viel voor mij toch nog zwaar in die hitte, met mijn voedsel issue van eergisteren in het achterhoofd. Maar ik wilde het niet missen en heb de meeste trails dan ook gelopen. Het resultaat van al deze bezichtigingen zie je hieronder. Geniet ervan zou ik zeggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onderweg terug naar de campground wilde we nog even wat kleine inkopen doen bij de supermarkt in Moab. We konden hem eigenlijk niet zo snel vinden en dachten dat we er al voorbij waren. Maar toch vonden we hem nog. alleen moesten we om daar te komen plost afslaan. dus sloegen we links af vanaf de rechtse rijbaan waar we reden. Daar was de lokale Sheriff het niet geheel mee eens en zo hadden we onze eerste aanvaring met de amerikaanse wethandhaving. We werden met knipperende lichten aan de kant gezet en werd ons door de iet wat nors uitziende sheriff even verteld dat we dat absoluut NOOIT meer mochten doen. Gelukkig bleef het daar bij en bleef de bon achterwege. Snel de boodschappen gehaald en netjes (haha) naar de campground gereden.

 

Morgen gaan we opweg naar Vernal om een bezoek te brengen aan Dinosaur quarry, onderweg stoppen we nog even om een, door weinige bezocht, stukje dinosaur-tracks te bekijken.

Dus voor nu de groeten en tot morgen.

Alex