Via Monument Valley naar Arches NP

 

Vandaag gaat het weer iets beter met me. Nog wel wat aan darmprobleemen, maar langzaam weer begonnen met eten. Dus om niet nog meer tijd te verliezen zijn we maar weer op pad gegaan. Op naar Monument Valley. Via de 89-noord en de 160-noord kom je uit op de 163-noord die je recht Monument Valley in loodst.  Hier zijn echt ontelbare films opgenomen met de beroemde rotspartijen prominent in beeld. (van de wild western films van John Wayne tot Forrest Gump) Het is HET stereotype wilde westen zoals we dat allemaal kennen. Als je over de 163 naar monument Valley toe rijd dan zie je de eerste statige rotspartijen al langzaam opdoemen. (zie foto)

Monument Valley is een Indianen reservaat dus de nationale parken pas geldt hier niet, maar duur is ook weer anders. (5 dollar per persoon) Natuurlijk ontbreken het restaurant en de souverniershop niet. (met schitterend uitzicht over het tafreel) Ze hadden een hele mooie collectie souverniers waaronder veel indianen sieraden en handgeknopte tapijten en kleden. Ook hadden ze een uitgebreide collectie John Wayne souveniers, waar de echte John Wayne fan zijn hart kan ophalen. Enige nadeel (echt iets voor ons nederlanders om op te merken) is dat die artikelen weer een stuk duurder geprijsd zijn dan de overige souveniers. We hebben prachtige foto's kunnen nemen zoals jullie hieronder kunnen zien.

 

 

 

 

 

 

Na Monument Valley verlaten te hebben besloten we door te rijden naar de campground bij Moab. (vlakbij Arches NP) Ik heb weinig van de rit gezien omdat ik het grootste gedeelte van die rit geslapen heb. (ik was nog vermoeid van het uitputtende ziekbed van gisteren, omdat ik alleen heel licht en weinig gegeten heb) We zijn uiteindelijk neergestreken op de campground van de KOA-Moab.

 

Morgen gaan we Arches NP bezoeken.

Dus voor nu doei en tot morgen.

Alex