Bryce Canyon NP

 

We gaan vandaag maar eens een bezoek brengen aan Bryce Canyon NP. Bryce Canyon is eigenlijk helemaal geen canyon, maar een aantal rots formaties in Amphytheater vorm. We hadden een slaapplek redelijk in de buurt dus hoefde we niet overdreven vroeg op. Na iets van 35 mijl gereden te hebben over de snelweg 89 en de snelweg 12, (onderweg nog door de 'Red Canyon' gereden, wat zijn naam echt eer aan doet. Morgen rijden we hier weer langs en maken we nog wat foto's) kwamen we aan bij de ingang van het park. (wegnr. 63) We hadden al besloten om (naar aanleiding van de verhalen op internet, welke ook in het infokrantje van het park werd bevestigd) eerst helemaal door te rijden tot het eind van de weg in het park, om vandaaruit langzaam terug te rijden en onderweg te stoppen bij alle bezienswaardigheden. Dat is een stuk makkelijker, omdat al de bezienswaardigheden aan de rechterkant van de weg liggen en je dus makkelijk de weg op en af kan rijden, zonder het tegemoetkomende verkeer te hinderen. (of zelf gehinderd te worden) We hadden van dit park zeer zeker wel hoge verwachtingen en ik kan jullie verzekeren dat die verwachtingen ver overstegen zijn. Prachtig gewoon. Ik denk dat net als gisteren jullie maar de foto's moeten bekijken en laat daarbij je mond maar open vallen, want 1 foto zegt meer dan 1000 woorden. (zeker in dit geval) Wat een adembenemende schoonheid. Het begin van de kijk en foto tour door dit park begint zoals gezegt aan het eind van de 18 mijl lange weg door het park bij Rainbow point. op een hoogte van ruim 9100ft. (ruim 3000 meter) Dat was tot nu toe het hoogst waar we met een auto gereden hebben, dus ook wel geinig natuurlijk. Bij Bryce Point (redelijk in het begin van het park), waar je uitkijkt over de Bryce Canyon, zagen we in de verte een bergtop liggen. Een blik op een kaart die daar stond leerde ons dat we naar een berg op 134 km !!! afstand stonden te kijken. WHAAAUUW, das pas bizar.

Na dit spectakel zijn we op de snelweg 12 een stukje verderop in het oosten (zo'n 15 mijl) neer gestreken bij de KOA-Bryce/grand staircase. Even weer bijkomen van al dat natuurgeweld.

 

De komende dagen gaan we in Page, AZ o.a. Antelope Canyon bezoeken en een rafting tocht over de Colorado rivier maken. Daar doen we twee dagen over dus dat worden twee relaxte dagen (vooral voor Daniel, die normaal heel druk is met het rijden, al is het rijden hier zeer relaxed).

 

 

Groeten en tot morgen,

Alex