ONZE CAMPER

 

Hier vind je informatier over de camper die we gehuurd hebben. Voor het huren van de camper is de keus gevallen op El Monte RV verhuur. Dit bedrijf is een van de grotere spelers en was heel behulpzaam bij het uitwerken van de offerte. Ook bij deze offerte bleek vroeg boeken veel geld te besparen. Dit komt omdat ze het principe van vraag en aanbod hanteren. In het begin van het seizoen is de vraag nog klein dus de prijzen laag. Als ze dan geduurende de maanden langzaam hun campers voor het seizoen verhuren hebben ze minder campers over dus de vraag gaat ten opzichte van het aanbod omhoog en dus de prijs ook. Wij hebben de camper gehuurd voor nog niet eens de helft van wat deze in maart dit jaar koste om te huren (voor dezelfde periode).

Het type camper waar we naar zochten is toch een wat ruimere camper voor vier volwassenen. Een standaard camper voor 4 volwassenen vonden we net iets te krap om comfortabel in te vertoeven tijdens onze vijf weken durende ontdekkingstocht door de USA. Ons oog viel op het type CS-30 (zie plaatje). (We zullen foto's van onze werkelijke camper hier plaatsen zodra we de eerste foto's hebben).

Dit type is geschikt voor vier a vijf volwassenen en twee kinderen en beschikt over een uitschuivend gedeelte die ervoor zorgt dat de camper (als deze stilstaat en geparkeerd is natuurlijk) groter kan worden dan zijn eigenlijke oppervlak, waardoor je meer comfort hebt tijdens je verblijf op de campgrounds.

Dit voertuig is tussen de 8,80 en 9,40 meter lang en is uitgerust met een 6,8L V10 motor en een 4 voudige automatische versnellingsbak om het geheel soepel over de weg te laten zweven. Natuurlijk ontbreken hierbij de overheerlijke cruise-control en airconditioning niet. Ook is dit beest uitgerust met extra accu's, een generator en een propaan gastank om de al dan niet electrische apparatuur in de camper van stroom te voorzien. Onder die apparatuur bevinden zich keuken apparatuur zoals koelkast, magnetron en oven. Ook hebben we de beschikking over een TV wat toch wel lekker is om een beetje op de hoogte te blijven van het nieuws. Natuurlijk is er ook in het woongedeelte een airconditioning aanwezig naast het hoognodige WC en douche gebeuren. Vaste slaapplaatsen zijn boven de cabine en achterin de camper aanwezig. Daarnaast kunnen de bank en de eettafel omgebouwd worden tot slaapplaats. (klik op het plaatje rechts voor een grotere versie)

 

Update:

 

We hebben ondertussen de camper opgehaald. (Hij is opgebouwd op een Ford E-450 Chassis) Das toch wel even wat anders als in europa. Wat een bakbeest. Zelfs voor Daniel was het eerste stuk rijden (vooral in LA) wel even wennen (en zweten). Na een half uurtje rijden was het nieuwe er wel af en konden de oksels van Daniel weer droog gemaakt worden. (hahaha) Hier even wat foto's van de feitelijke camper. (sorry voor de rotzooi, maar we moesten tuurlijk wel nog alles indelen)