UPDATE (24 juli 2006):

Eindelijk hebben we dan een eerste filmpje kunnen plaatsen. Natuurlijk moet dat het filmpje zijn van Rosie de beer die haar jongen verdedigd (zie verslag dag 29)

 

 

Welkom op de website van de familie Geerts. Op deze website vind je een reisverslag van de rondreis die we gaan maken van 27 april tot en met 9 juni 2006 door het westen van de Verenigde Staten van Amerika.

 

Maar eerst: Wie is de familie Geerts ?

 

De familie Geerts bestaat uit:

Vader Leendert (55 jaar), moeder Paula (54 jaar) en de zoons Daniel (32 jaar) en Alex (30 jaar).

Leendert en Paula runnen een administratiekantoor samen met hun compagnon. Daniel werkt in de industriele automatisering en Alex werkt bij een van de grootste beveiligingsinstallateurs van Nederland. Allemaal hebben ze als hobby computers en internet. Leendert onderhoud daarnaast zijn eigen websites: www.geerts.com en www.earth-history.com. Paula onderhoud haar sociale contacten o.a. via diverse fora en gebruikt het internet om over de gekste dingen informatie te vinden (van een griepje tot zakelijke informatie). Verdere hobbies van daniel en Alex zijn astronomie (je weet wel: met een telescoop naar de sterren kijken) en het sparen van movie collectables. Wil je meer informatie over deze hobbies kijk dan eens op www.alibalex.com.

 

 

Nu het belangrijkste: De reis.

 

Om aan een rondreis door de verenigde staten te kunnen beginnen moeten we natuurlijk eerst in de US of A zien te komen. Dit probleem hebben we getackeld door via internet (natuurlijk via internet) te kijken en te vergelijken om de meest interessante aanbieding te vinden. Na veel zoeken kwamen we tot de conclusie dat boeken bij British Airways de beste optie was. (niet de goedkoopste maar wel de beste prijs/kwaliteit verhouding) En zo geschiede, we konden doordat we vroeg haden geboekt zelf nog bepalen waar we in het vliegtuig wilde zitten. We vliegen eerst van Amsterdam Schiphol naar London Heathrow en vervolgens van London Heathrow naar Los Angeles LAX. De terugreis zal in precies omgekeerde volgorde verlopen.

 

De rondreis die we maken beslaat een redelijk groot deel van het westen van de verenigde staten. gelukkig hebben we 5 volle weken een camper ter beschikking om de rondreis te maken. Na die 5 weken blijven we nog een week in Los Angeles waar we van plan zijn de verplichte bezoeken aan o.a. Universal studios, San Diego Seaworld en meer te volbrengen. Globaal hebben we de route vast gesteld zoals het kaartje aangeeft. (de Gele vakjes met cijfers zijn markeeringspunten op de route. Wij hebben er wat aan. Jullie niet, dus vergeet ze maar).

Kort omschreven rijden we vanaf onze startpunt Los Angeles eerst naar Yosemite National park. om vervolgens via Death Vally en Las Vegas naar het oosten te rijden en diverse nationale parken onderweg aan te doen. dan rijden we naar het noorden om Yellowstone park te bezoeken en ons te verwonderen over de prachtige schoonheid van deze supervulkaan. Hierna rijden we weer naar het westen richting de grote oceaan om vervolgens via de beroemde Highway-101 langs de kust weer af te zakken naar ons eindpunt Los Angeles. Alwaar we zoals hierboven al genoemd diverse attracties willen bezoeken en natuurlijk de vele beroemde en mooie plekjes van Los Angeles zelf met onze eigen ogen willen zien.

 

 

Een meer gedetaileerd verslag per dag vind je door de desbetreffende dagpagina te selecteren via het navigatiemenu aan de linkerkant. Deze zullen beschikbaar komen vanaf de eerste dag van onze reis en zodra we tijd en de mogelijkheid hebben om de site te updaten.

 

 

Click for Los Angeles, California Forecast

Click for Yellowstone National Park, Wyoming Forecast

Click for Flagstaff, Arizona Forecast